angle-left Andersson, Conny

Andersson, Conny

1970-

Conny Andersson är född och uppvuxen i Sund. Han är filosofie magister i nordisk etnologi från Åbo Akademi, 1996. Han har bland annat jobbat som vikarierande etnolog på museibyrån i Mariehamn, som forskare vid Ålands landskapsarkiv och som vikarierande lektor i svenska vid Godby högstadieskola. Han har även vikarierat som bibliotekarie i Geta kommun. Sedan år 2009 arbetar Andersson inom egen firma med fokus på att skriva historiker. Firmaarbetet har kombinerats med deltidsjobb bland annat som läromedelsutvecklare vid Medis åren 2017-2018.

Den första publikationen Ingen vår utan vettaskytte skrev Andersson år 1994. Häftet baserade sig på en uppsats inom etnologistudierna. Sedan dess har han skrivit och medverkat i en mängd publikationer, artiklar och böcker. Ett exempel är boken Från bondby till centralort - nedslag i Godbys historia, 2016. Boken baseras på två sommarutställningar om byns historia. Boken Finström - från socken till kommun 1865-1917 utkom 2017. Båda historikerna var beställningsarbeten från Finströms kommun.

Boken Eckerö Marby & Björnhuvud : från Gustav Vasa till våra dagar gavs ut år 2018 av hembygdsföreningen Ålandsforskarna med Eva och Erik Sundberg som huvudförfattare. Andersson är medlem i Ålandsforskarna och var med i arbetsgruppen för boken.

Sök

Språk

sv-se en-gb