Datorer och utskrifter

Datorer och utskrifter

På stadsbiblioteket kan du låna datorer och surfplattor, kopiera, skanna och skriva ut dokument. Vi har också gratis WiFi för våra besökare.

Använd bibliotekets datorer och surfplattor 

På biblioteket kan du låna fyra datorer. Tre av dem kan du jobba på i 20 minuter (längre om det inte är kö) och en får du använda i 60 minuter. Du kan också låna surfplattor att surfa på för att till exempel kolla mejlen, läsa tidningar och liknande. 

För att logga in på datorerna och surfplattorna behöver du lånekortsnummer och PIN-kod. Om du är turist eller inte har lånekort kan du få en temporär inloggning från personalen. 

Att använda datorerna är gratis. 

Skriv ut, kopiera, skanna

Via bibliotekets datorer kan du skriva ut i A4-format. Biblioteket har också en publik kopiator. Utskrifter och kopior i svartvitt kostar 40 cent/sida och i färg 60 cent/sida. Du betalar vid kundtjänst när du skrivit ut eller kopierat klart.

Du kan skanna dokument till usb eller e-post. Att skanna kostar ingenting. 

WiFi

Biblioteket har ett öppet WiFi som heter Freespot Biblioteket. Du behöver inget lösenord men du måste logga in på nätet genom att godkänna användarvillkoren. Kommer du inte in på nätet, testa att glömma nätverket och stänga av wifin på din enhet. Försök sedan på nytt

 

Sök

Språk