Lindbäck, Marlene

Lindbäck, Marlene

1961-

Marlene Lindbäck är född på Åland och bodde sina första år på Brändö innan familjen flyttade till Åkersberga i Sverige där hon växte upp. Nu bor hon i Saltvik. Hon är utbildad barnpedagog, mental tränare, mindfulnessinstruktör och samtalsterapeut. Hon har främst ägnat sig åt bildkonst och kursverksamhet i personlig utveckling och måleri. I bildkonsten handlar skapandet ofta om balans och obalans mellan människan och naturen.

Att skriva böcker har de senaste åren blivit ett givande komplement till bildskapandet. Den första boken MOD - att känna in, 2018 är en inspirationsbok om psykisk hälsa, livsstilsfrågor och personlig utveckling. Den tar upp vikten av medvetet tänkande, reflektion och om att hitta sitt eget bästa mående.

I barnboken Greenpys Det osar skumt, 2021, möter vi bästa vännerna Meja, Ines och Bella som vill kämpa för djurens och naturens rättigheter. Boken handlar om natur och miljö, om vänskap och äventyr.

Lindbäcks första roman Stjärnhus utkom 2022. Familjerelationer och förlåtelse står i fokus i berättelsen. Simone övervinner sin rädsla och återvänder hem till ön tillsammans med sin son. Boken handlar om starka band, om eviga rädslor och skyddat boende, om lögner som växer och förgör men också om tillit och kärlek. Stenkast, 2022, är den fristående uppföljningen till Stjärnhus. Det är en berättelse om svek, makt, maktlöshet och starka band i kärlekens namn.

Sök

Språk