Mariehamns stadsbibliotek

Mariehamns stadsbibliotek

Mariehamns stadsbibliotek är centralbibliotek för Åland. Här kan du låna och läsa media men också boka dator eller utrymmen, se på utställningar eller lyssna till föreläsningar och mycket annat! Kl. 9-10 är biblioteket enbart öppet för självbetjäning.

Kontaktinformation

Nyheter

Värt att veta

Datorer och utskrifter

På stadsbiblioteket kan du låna datorer och surfplattor, kopiera, skanna och skriva ut dokument. Vi har också gratis WiFi för våra besökare.
Mer om Datorer och utskrifter

Boka rum på biblioteket

Biblioteket har studie- och grupprum som kan bokas av privatpersoner och föreningar. Du kan själv boka rummen online via Mariehamns stads webbokning.
Mer om Boka rum på biblioteket

Låneregler och avgifter

Lånekort är en personlig värdehandling. Du får lånekortet mot uppvisande av legitimation och bekräftar det med en underskrift. Samma lånekort kan användas på alla åländska bibliotek. Du ansvarar för allt material som är lånat på ditt kort. Här kan du läsa mer om vilka låneregler och avgifter som gäller på Mariehamns stadsbibliotek.
Mer om Låneregler och avgifter

Miljöarbete

Mariehamns stadsbibliotek blev världens första Green Key-certifierade bibliotek i oktober 2018. Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete.
Mer om Miljöarbete

Trivselregler

Biblioteket är en plats där alla ska kunna vistas och trivas, oavsett om man kommer hit för avkoppling, studier, boklån eller annat. Visa hänsyn och respekt för andra besökare och personal.
Mer om Trivselregler

Sök

Språk