Nu kan du boka stadsbibliotekets mediarum!

Nu kan du boka stadsbibliotekets mediarum!

Mediarummet innehåller en iMac, en 16" ritplatta från Wacom samt en massa matnyttiga program för kreativt skapande.

Mariehamns stadsbibliotek jobbar för livslångt lärande och med att främja kreativitet i olika former. Det har sedan tidigare funnits önskemål om att biblioteket ska erbjuda en service i form av ett mediarum, och nu är det verklighet. Måndag 7 februari öppnade Mediarummet för allmänheten. Där finns verktyg för fritt digitalt skapande och möjlighet att bredda sin kompetens genom att lära sig nya program och färdigheter.

Mediarummet innehåller en iMac (2021) samt en 16”ritplatta från Wacom. Datorn erbjuder (förutom alla Apples egna standardprogram) hela Adobe Creative Cloud så att användarna kan redigera foton (Photoshop), klippa film (Premiere pro), arbeta med grafisk design (InDesign) och jobba med ljud (Audition) i program som är branschstandard idag.

Rummet bokas via stadsbibliotekets vanliga rumsbokningsportal som du hittar på https://fritidsbokning.mariehamn.ax/ eller via informationsdisken. För att boka krävs att man är registrerad i systemet. Har du inte registrerat dig tidigare kan du göra det på https://fritidsbokning.mariehamn.ax/registrering.aspx.

Sök

Språk