angle-left Ny hemsida

Ny hemsida

De åländska bibliotekens gemensamma portal bibliotek.ax förnyas den 4 november. Senast bibliotek.ax uppdaterades var hösten 2016 när sidan blev responsiv. Nu är det dags för nästa steg!

Med den nya sidan vill vi sätta användarupplevelsen i fokus. När bibliotek.ax senast förnyades 2016 var det för att sidan skulle anpassa sig efter om man besökte den via dator eller mobil, men grunden utgick ändå från hur sidan upplevdes på datorn. Nu kan man säga att det blir tvärtom. Eftersom en allt större del av er som använder den här sidan gör det från mobilen utgår vi nu från mobilen som grund. Det har påverkat både utseende och funtioner.

Biblioteken har fått ta mindre plats och istället försöker vi göra det enklare för dig som användare att navigera bland de tjänster som biblioteken erbjuder och att sköta de biblioteksärenden vi vet att du använder sidan till: att söka material, reservera och låna om. Det här har resulterat i att information som rör enskilda bibliotek flyttats till exempelvis kommunens hemsida. Information om till exempel Mariehamns stadsbiblioteks bokningsbara rum eller låneregler och avgifter hittar du härefter på www.mariehamn.ax.

Bibliotekens kontaktuppgifter och öppettider finns så klart kvar. Likaså finns bibliotekens evenemang och utställningar fortfarande samlade i en evenemangskalender.Och det är fortfarande möjligt att exempelvis ansöka om lånekort, lämna fjärrlåneansökningar och inköpsförslag.

Vi hoppas du trivs på sidan!

 

 

 

 

Sök

Språk

sv-se en-gb