Öppen bokcirkel: De kom från öar
Öppen bokcirkel: De kom från öar

Hösten 2022 ordnas två öppna bokcirklar med temat öar på stadsbiblioteket. Det är lätt och roligt att delta! Vi läser boken på förhand och träffas över en kopp kaffe för att prata om den.

Man anmäler sig separat till varje bokcirkel. Antalet deltagare är begränsat till tio. Om man behöver avboka gör man det via den avbokningslänk som finns i bokningsbekräftelsen. Då får den som ev. står på kö ett meddelande om ledig plats. Välkommen med på bokprat på stadsbiblioteket!

Måndag 3.10 pratar vi om romanen De kom från öar, 2021, av Malin Haawind:

Året är 1945. Dagmar, 18 år, arbetar som spritkassörska på ett hotell i Slite. Hon och hennes tre systrar lever nära havet. Dagmar drömmer om att livet ska börja på riktigt. Att inte bara andas, arbeta och sköta sig utan att få dra ner själva livet i lungorna och kroppen. En dag lägger ett fartyg till i Slite hamn och sjömannen Holger från Tjörn stiger i land. Dagmar och Holger börjar samtala, de ser varandra som ingen gjort tidigare. Boken berättar om en familj och om vad som skiljer öfolk från resten av världen, om närheten till havet och hur det påverkar människorna. Boken är första delen i en trilogi.

Anmäl dig här: https://www.lyyti.in/dekomfranoar.

Sök

Språk