Wahlsten, Gunilla

Wahlsten, Gunilla

1962-

Gunilla Wahlsten är uppvuxen i Mariehamn och bosatt i Sund. Hon är utbildad läkarsekreterare, textilhantverkare och skolgångsbiträde och har även studerat pedagogik och psykologi vid Åbo Akademi. Hon arbetar som assistent i grundskolan. Hon är grundare av föreningen StegVis r.f. som arbetar med att bygga skolor, utbilda flickor samt bistå fattiga familjer i Tanzania.

Hennes dikter har publicerats i antologierna Whildeanska Hösten, 2013, Whildeanska vintern, 2014, Whildeanska Våren, 2014, Whildeanska sommaren, 2015 samt i jubileumssamlingen Poesi 10.0.

Hennes första diktsamling Viska frid utkom 2015. Wahlstens debutroman Livia, 2020, handlar om en flicka som växer upp i ett missbrukarhem. Den är skriven ur barnets perspektiv och är en berättelse med både fiktiva och verkliga händelser. I berättelsen är det framför allt flickans mor som försöker skapa normalitet och trygghet. Boken handlar om svåra upplevelser men förmedlar ändå hopp och styrka. Romanen är utgiven på Scriptum förlag och är första delen i en planerad trilogi.

Foto: Kjell Söderlund

Sök

Språk