Skaffa lånekort

Skaffa lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa. Du kan använda ditt lånekort på alla de åländska biblioteken.

För att få ett lånekort behöver du lämna dina personuppgifter och godkänna våra lånevillkor. Du kan göra det direkt här på webbplatsen genom att fylla i formuläret "Skaffa lånekort" eller när du besöker biblioteket. Använder du formuläret här på sidan kan du sedan hämta ut ditt lånekort på valfritt bibliotek. Kom ihåg att ta id med dig!

Lånekort för barn under 13 år

Lånekort för barn under 13 år kräver målsmans samtycke. Vanligast är att barn får ett lånekort från sitt skolbibliotek i samband med skolstart. Har ditt barn inte fått det kan du skriva ut den här blanketten fylla i den och lämna in till biblioteket för att skaffa lånekort åt ditt barn.

Lånekort för arbetsplatsen

Vill du ha ett lånekort i arbetet, i anslutning till en organisation eller institution behöver du få organisationens samtycke. Skriv ut den här blanketten, fyll i den och ta med den till biblioteket.

Låneregler

Då du undertecknar lånekortet förbinder du dig att följa bibliotekets regler. Det är därför viktigt att du bekantar dig med lånereglerna innan du söker ditt lånekort.

Search the catalogue

Language