329338
Hiatus [Elektronisk resurs]
Hiatus [Elektronisk resurs]
Av: Nordenhök, Hanna
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: NorstedtsElib [distributör]
ISBN: 978-91-1-310318-1 91-1-310318-0
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Författarens första diktsamling. Hiatus är latin och betyder gap, öppning, svalg. Inom fonetiken betyder ordet även vokalmöte. Det kan ses som om dikten försöker hitta och beskriva hålrummen och gapen i tillvaron: mellan människor och mellan orden.
Hiatus är latin och betyder enligt ordboken "gap, öppning, svalg". Det kan betyda många saker: att det uppstått en "lucka" i ett sedimentlager genom att en viss epok i jordens historia inte avsatt några sediment, och det kan betyda "hål" i en kropps- eller skelettdel - som öppningen för aorta i mellangärdet. Hiatus är också en fonetisk term för mötet mellan två vokaler inom ett ord eller mellan två ord: se upp, beakta. Alla dessa betydelser av ordet hiatus kan sägas komma till uttryck i Hanna Nordenhöks debutdiktsamling. Det är en dikt som försöker hitta och beskriva hålrummen och gapen i tillvaron: mellan människor och mellan orden. Det är en dikt som kan verka söndersprängd och som rastlöst försöker uppsnappa det vita bruset i livet, men som samtidigt är intensivt sysselsatt med att foga ihop och begripa dess olika delar./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

232079
Av: Nordenhök, Hanna
234218
Av: Nordenhök, Hanna
329340
Av: Nordenhök, Hanna
351228
Av: Nordenhök, Hanna
279771
Av: Nordenhök, Hanna

Liknande titlar

Sök

Språk