Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här kan du läsa mer om vad du kan göra och hur våra olika tjänster fungerar.

Boka bibliotekarie

Behöver du hjälp att hitta information om ett visst ämne? Då kan du boka ett möte med en bibliotekarie så att ni i lugn och ro kan gå igenom det du behöver veta. Fyll i det här formuläret så kontaktar vi dig!
Boka en bibliotekarie

Boka utrymmen

På flera av biblioteken finns det utrymmen som kan användas för olika typer av aktiviteter, studier, möten eller utställningar. Besök respektive biblioteks eller kommuns egen hemsida för närmare information eller kontakta ditt lokala bibliotek om du är osäker på vad de kan erbjuda.

Böcker på många språk

Biblioteken erbjuder böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. När du söker efter böcker så kan du välja att bara visa böcker som är på ett specifikt språk.
Mer om Böcker på många språk

Fjärrlån

Finns inte boken du vill låna vid något åländskt bibliotek? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, på fastlandet eller utomlands. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Hemleverans

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om hemleverans

Lämna inköpsförslag

Saknar du någon bok på biblioteket? Här kan du lämna inköpsförslag på böcker, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Läsa på olika sätt

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Förutom ljudböcker kan vi erbjuda böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.
Mer om Läsa på olika sätt

Lånevillkor

Med ditt lånekort kan du låna böcker och annat material från biblioteken på Åland. Reglerna för lånetider och avgifter varierar från bibliotek till bibliotek. Kontakta gärna ditt lokala bibliotek om du är osäker på vad som gäller.
Mer om lånevillkor

Mina sidor

Under Mina sidor kan du bland annat se dina lån, reservationer och ändra dina egna uppgifter. Logga in längst upp till höger med ditt lånekortsnummer och din pinkod.
Mer om Mina sidor

Reservationer

Om boken du vill låna är utlånad kan du reservera den. Att reservera material kostar ingenting men en del bibliotek tar ut en avgift om du inte hämtar ut din reserverade bok i tid.
Mer om Reservationer

Skaffa lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa. Du kan använda ditt lånekort på alla de åländska biblioteken.
Mer om Skaffa lånekort

Wifi, datorer, skanning och kopiering

Många bibliotek erbjuder publika datorer för dig som behöver söka information eller skriva ut, kopiera eller skanna dokument. Wifi finns också för dig som har en egen enhet. Läs mer på respektive biblioteks eller kommuns egen hemsida eller kontakta ditt bibliotek om du är osäker på vad de kan erbjuda.

Sök

Språk