Nationalencyklopedin

Som låntagare vid biblioteket har du tillgång till uppslagsverk, ordböcker och en mängd andra faktakällor och lärresurser i form av Nationalencyklopedin. Du kan antingen använda NE på biblioteket eller hemifrån genom att logga in med ditt lånekortsnummer och PIN-kod.
 

Använd NE på biblioteket

Använder du NE hemifrån blir länken synlig här nedanför när du är inloggad med ditt lånekort.

ArtikelSök

Just nu är det är många som sitter hemma och söker information. Därför har BTJ valt att tillfälligt erbjuda alla bibliotek och skolor fri tillgång till artikeldatabasen ArtikelSök fram till den 30 april. ArtikelSök är en databas med mer än två miljoner artiklar. Databasen uppdateras dagligen med nytt material av BTJ:s erfarna redaktörer och kan användas  som ett undervisningsunderlag eller som en kvalitetsgranskad informationskälla till låntagare.

Titta på filmen nedan om du vill lära dig mer!

ArtikelSök hittar du på BTJ:s webbplats. Klicka på "Logga in", och sedan "BTJ" på följande sida. Använd dessa inloggningsuppgifter för att logga in:

Användarnamn: Artikelsok@btj.directory  Lösenord: Kaxig&Klok

Författarlexikon

Alex författarlexikon

Alex författarlexikon innehåller över 5 600 författarpresentationer och över 120 000 titlar från hela världen. Här kan du t.ex. söka författare och titlar utgående från en viss epok eller genre, enligt land eller region. Om du bara vill läsa prisbelönade författare hittar du även dem grupperade här. Alex erbjuder också ett deckarlexikon och ett quiz där du kan testa dina kunskaper. Lexikonet är tillgängligt via bibliotek.ax automatiskt då du söker i katalogen. Hemifrån loggar du in med ditt lånekort.

Åländska författare

Vill du läsa mer om författare och skrivare från Åland kan du titta på sidan Författare under menyvalet Åland.

Språk

Kommunbibliotek

Brändö
Eckerö
Finström
Föglö
Geta
Hammarland
Jomala
Kumlinge
Kökar
Lemland
Lumparland
Saltvik
Sottunga
Sund
Vårdö

Mariehamns stadsbibliotek

Måndag: 9-20
Tisdag: 9-20
Onsdag: 9-20
Torsdag: 9-20
Fredag: 9-18
Lördag: 10-16
Söndag: 12-16 (okt-mars)

 

Öppettider vid helgdagar

Följ oss på facebook!