Language Language
svenska svenska English English
SÖK
BIBLIOTEK.AX SAMLAR BIBLIOTEKEN PÅ ÅLAND BIBLIOTEK.AX SAMLAR BIBLIOTEKEN PÅ ÅLAND

Alla bibliotek

Ålands biblioteksportal bibliotek.ax

Det är lätt att se vad de åländska biblioteken har att erbjuda. Sök bland böcker, filmer, musik och mycket mera i den gemensamma portalen bibliotek.ax. Vi tipsar om nya böcker, populära böcker och specifika ämnen. Du kan själv delta genom att skriva recensioner och ge oss feedback. 

Det åländska bibliotekssamarbetet omfattar Mariehamns stadsbibliotek, femton kommunbibliotek, skolbibliotek och en mängd andra bibliotek som Lagtingsbiblioteket, Ålands landskapsarkiv, Ålands sjöfartsmuseum med flera. Sammanlagt är vi närmare 40 deltagare.

Bibliotek.ax administreras från Mariehamns stadsbibliotek och bekostas av landskapet Åland och deltagande bibliotek. Vi har nu ett heltäckande bibliotekssystem och samma lånekort kan användas överallt på Åland. Vi har ett gemensamt transportsystem som sköter leveranserna mellan kommunbiblioteken.

Det åländska bibliotekssamarbetet inleddes redan 1989 och kallades då Katrina efter den åländska författarinnan Sally Salminens roman från 1936. Redan när Mariehamns stadsbibliotek började datorisera sitt mediebestånd 1986 fanns tanken på att successivt samla de åländska biblioteken till en gemensam katalog. De första kommunbiblioteken som anslöt sig var Jomala och Föglö. Invigningen av stadsbibliotekets nya biblioteksbyggnad 1989 och den tekniska utvecklingen av bibliotekssystem och Internet gjorde att Katrina växte till sig.

Huvudkontakt med anslutna bibliotek

Victoria Lundgren
victoria.lundgren[at]mariehamn.ax
Tel 018-53 14 08

För att kontakta alla medverkande bibliotek finns en gemensam e-post
albib[at]ls-mail.ax

biblioteken.fi

MARIEHAMNS STADSBIBLIOTEK

Besöksadress: Strandgatan 29
Postadress: PB 76, AX-22101 Mariehamn
E-post: biblioteket[at]mariehamn.ax
Telefon: +358 (0)18 531 411

KOMMUNBIBLIOTEK


 

ÖVERSÄTT