Artikel

Författare och skrivare Författare och skrivare

Hitta åländska författare och skrivare enligt efternamn. Genom att klicka på författarens namn i listan öppnas sedan en artikel med biografi och bibliografi.

A-E   |   F-J   |   K-M   |   N-R   |   S-Ö

Adamczak Mats

1964-

Mats Adamczak är född 1964 och uppvuxen i Geta. Under 1990-talet arbetade han som matematik- och fysiklärare. 2007 började han sin skrivarbana som bloggare. De senaste åren har han engagerat sig i näthatet och i användningen av sociala medier. Han har skrivit artiklar och krönikor om sociala medier i lokaltidningarna Nya Åland och Tidningen Åland.

Julen 2013 började han fördjupa sig i Ålandsfrågan där han utmanar den existerande historiebeskrivningen om vad som hände för hundra år sedan. Boken Den bortglömda historien utkom 2015 på eget förlag och är hans första bok i ämnet. Vegafinnarna - en åländsk spionhärva i Stockholm utkom 2017. Den handlar om tre ålänningar som under första världskriget gjorde äventyrliga resor mellan Stockholm, Roslagen och Åland och spionerade för ryssarna. På resorna sålde de också varor till Sverige och smugglade sprit till Åland.

Bibliografi

Alla böcker och media

Media

Mats hemsida

Kommunbibliotek

Brändö
Eckerö
Finström
Föglö
Geta
Hammarland
Jomala
Kumlinge
Kökar
Lemland
Lumparland
Saltvik
Sottunga
Sund
Vårdö


Mariehamns stadsbibliotek

Måndag: 09 - 20
Tisdag: 09 - 20
Onsdag: 09 - 20
Torsdag: 09 - 20
Fredag: 09 - 18
Lördag: 10 - 16 (tidningssal 09)
Söndag: 12 - 16 (okt-mars)

 

Öppettider vid helgdagar

Följ oss på facebook!