Olle [Elektronisk resurs]

339490
Olle [Elektronisk resurs]
Olle [Elektronisk resurs]
Av: Lumme, Krister, 1946-
Medarbetare: Thell, Lotta. (Medarbetare)
Medarbetare: Hultberg, Lina, (Medarbetare)
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Bokförlaget Axplock
ISBN: 978-91-88523-57-0
Anmärkning:
E-bok.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Traumatiserad efter en torpedering ute till havs kommer den unge sjömannen Olle tillbaka till sin hemö Åland. Ensam, ångestfylld och med en begynnande schizofreni planerar han för en framtid efter kriget. Under en dramatisk kväll på krogen träffar han Sally, hon blir gravid och de bestämmer sig för att skapa en framtid tillsammans. Olle kämpar hårt för att kunna ge sin familj ett bra liv men får allt svårare att hålla sig kvar i verkligheten. När katastrofen är ett faktum blir konsekvenserna ödesdigra för hela den unga familjen. Det är inte lätt att läsa Lumme. Det är svårt på flera vis.Men det är också svårt att ge röst åt de som ingen röst har.Och ännu lite svårare, åt de som aldrig haft någon.Krister Lumme gör det. Han berättar den maktlösa människans historia, han ger de skyddslösa, de små och de glömda en röst. För det förtjänar han respekt. I denna verklighetsbaserade roman skildrar Lumme sin egen pappas tragiska livsöde. Från det hårda livet som sjöman under andra världskriget till förälskelsen och drömmen om att ge sina egna söner det han själv aldrig fått. För att till slut, inte ens trettio år gammal, hamna på Ålands enda mentalsjukhus, där han senare avled. [Elib].

Andra titlar av samma författare

346607
Av: Lumme, Krister
346604
Av: Lumme, Krister
351208
Av: Lumme, Krister

Liknande titlar

Språk

Författarinfo

Loading...

Sök vidare

Mer om titeln

Loading...

Nyckelord

OBS!

När du reserverar en bok blir reservationen aktiv från det datum du anger i fältet Giltig från. Detta innebär inte att boken finns för avhämtning vid detta datum. Boken finns för avhämtning när du fått ett reservationsmeddelande. 

Litteratur på Avdelning: KURSBÖCKER kan endast hämtas från stadsbiblioteket.